Xtreme-Place :
[b]test/b]

Pastrav cu portocale si sos picant

In jos

Pastrav cu portocale si sos picant

Mesaj Scris de AlyNNN la data de Dum Mar 13, 2011 10:03 am

Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)


Ingrediente:

2-3 pastravi medii
1 portocala (sau 1 lamaie)
1-2 ardei iuti (rosu sau verde)
1-2 rosii
1 ardei rosu kapia
3-4 catei de usturoi
cateva frunze loboda rosie, spanac
cateva fire de marar si patrunjel
1 pahar vin alb
50 ml bulion
3 linguri otet
sare, piper, condimente pentru peste
1-2 foi de dafin


Mod de preparare:

Se eviscereaza pestii, se curata branhiile, solzii si se spala
bine, apoi se sterg cu hartie absorbanta si se condimenteaza pe dinafara
si pe dinauntru.
Intr-o tava inalta si mai lunga se aseaza pestii pe un pat de felii de
rosii, frunze, verdeata si cateva feliute de ardei iute. Garnisiti
pestii si deasupra cu cateva feliute de ardei kapia, de ardei iuti si
rosii. Adaugati in tava bulionul, otetul, uleiul si apa cat sa ajunga
cam la jumatatea pestilor (sa nu-i acopere de tot).
Dati tava la cuptorul incalzit la treapta 1 sau 2 (120 - 160 grade)
acoperita cu folie de staniol. Dupa vreo 45-60 minute, scoateti tava pe
un fund de lemn, indepartati folia si intoarceti usor cu o spatula
pastravii pe partea cealalta.
Garnisiti-i din nou cu feliute de rosii, ardei, ardei iute, portocala
rasa de coaja (sau lamaie). Stoarceti putina zeama de portocala in
sosul din tava, adaugati frunza de dafin si daca mai trebuie, sare,
piper, condimente, otet si putina apa sau bulion, daca a scazut prea
mult zeama.
Introduceti tava descoperita la cuptor inca 30-40 minute la foc mic pana
se rumenesc putin deasupra avand grija sa ii stropiti de 2-3 ori cu
zeama din tava. Cand sunt gata, se scot pe un platou, cu grija sa nu-i
rupeti si se garnisesc de jur imprejur cu verdeata, frunze de loboda,
spanac, felii de portocala, bastonase de ardei iute, feliute de usturoi
si puneti peste ei putin sos din tava. Restul de sos turnati-l intr-o
sosiera sau cescuta, mai adaugati in el putin usturoi zdrobit,
condimente si zeama de portocala, dupa gust.
Se poate servi cu garnitura de cartofi noi natur, unt si verdeata. Se recomanda vin alb.
Pofta buna.

Sursa: ww.gustos.ro
avatar
AlyNNN
Moderator
Moderator

Sex Sex : masculin
Mesaje Mesaje : 131
Data de inscriere Data de inscriere : 18/02/2011
Varsta : 20

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum